Γκαλερί

Πολεμιστής Ελέφαντας

Τα έτη 2008/09 ήταν ταυτόχρονα η αφετηρία για ένα καινούριο έργο, απόδειξη της μακρόχρονης φιλίας του με έναν Ιταλό Κόντε του γένους των Leopardi. Η σύντροφος του Conte Francesco ζει στην Porta Leone στην Αδριατική, η οικογένεια του Francesco στην Αγκώνα. Έτσι φούντωσε η ιδέα μέσα του να δημιουργήσει ένα έργο, όπου θα παρουσιάζεται το σύμβολο της Porta Leone - ο ελέφαντας – περιστοιχισμένος από μία αρχαία πύλη εισόδου. Ο ελέφαντας έχει σηκώσει την προβοσκίδα, έτοιμος για τη μάχη, μουγκρίζοντας και καλώντας για επίθεση.
Από μπροστά φαίνεται σαν να κουβαλάει ο ελέφαντας ένα ξύλινο φορείο στην πλάτη, γεγονός που παραπέμπει στους μαχητικούς ελέφαντες που οδήγησε ο Αννίβας μέσω των Άλπεων στην Ιταλία.
Δεν ξέρουμε πως απέκτησε η Porta Leone ένα αφρικάνικο σύμβολο για την πόλη της. Όταν ο Conte Francesco εμφανιστεί την επόμενη φορά με το σκάφος του στη Σαντορίνη και παραλάβει το τελειωμένο έργο, πρέπει να τον ρωτήσουμε. Πάντως η σύντροφος του θα χαρεί με αυτό το αφιέρωμα προς την πατρίδα της, η οποία αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα πέτρινο διακοσμητικό, πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα τέλειο εραλδικό εικονικό εύρημα.

Επικοινωνία

Ακρωτήρι, Σαντορίνη, Ελλάδα

[email protected]

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Πέμπτη 11:30 - 22:00

Παρασκευή - Σάββατο 11:30 - 24:00

Κράτηση

Τηλ: +30 2286082764

Κινητό: +30 6976302204

Find Us