Γκαλερί

Βιβλίο

Στη συνέχεια ο Νίκος ασχολήθηκε με το θέμα «Βιβλίο», το οποίο παρουσίασε με δύο διαφορετικούς τρόπους, από τη μια κλειστό και από την άλλη ανοιχτό. Συνειρμικά οδηγούμαστε σε έργα διαφόρων βορειοευρωπαίων γλυπτών που έχουν ασχοληθεί με το ίδιο θέμα.
Έτσι πηγαίνει το μυαλό στη συλλογή του ζεύγους Kubach-Willmsen, μεμονωμένα και ομαδοποιημένα βιβλία, δημιουργίες με κάθε λογής πετρώματα σε διαφορετικά μεγέθη, καθώς επίσης στα μεγαλοπρεπή και μνημειώδη μολυβένια βιβλία του Anselm Kiefer, τα οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Βερολίνο. Η μεταλλική βιβλιοθήκη του αποτελείται, όπως και του Νίκου, από ανοιχτά και κλειστά βιβλία.
Όταν μιλήσαμε στο Νίκο γι αυτούς τους παραλληλισμούς απογοητεύτηκε λίγο, διότι προφανώς δεν πρωτοτύπησε. Όμως αφενός δε μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και αφετέρου δεν είναι ήσσονος σημασίας ότι ο Νίκος είχε την ίδια έμπνευση με τον παγκοσμίου κλάσεως καλλιτέχνη Anselm Kiefer. Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι το κίνητρο του Νίκου ήταν εντελώς διαφορετικό από εκείνα των Kubach-Willmsen ή του Kiefer, ήταν δηλαδή αυτοβιογραφικό.

Επικοινωνία

Ακρωτήρι, Σαντορίνη, Ελλάδα

[email protected]

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Πέμπτη 11:30 - 22:00

Παρασκευή - Σάββατο 11:30 - 24:00

Κράτηση

Τηλ: +30 2286082764

Κινητό: +30 6976302204

Find Us